مشخصات فردی و زندگینامه
نام:اکبر
نام خانوادگی:راشدی نیا
پست الکترونیک:arashedi@noornet.net
تخصص ها:اخلاق و عرفان ، فلسفه ، فقه و اصول

زندگی نامه

اکبر راشدی نیا، در سال 1356 در تبريز به دنیا آمد. تحصیلات حوزوی خود را در تبریز شروع کرده و در سال 72 وارد حوزه علمیه قم شد. وی بخشی از دروس سطح فقه و اصول و همچنین کتب حکمت و عرفان را در تبریز ازمحضر حضرت آیت الله سید ابوالحسن مولانا و آیت الله میرزا محسن کوچه‌باغی  تلمذ کرده و از محضر آیت الله غروی علیاری که اسوه اخلاق و عرفان بودند استفاده بردند. دروس سطح را در قم در خدمت آقایان آيت الله پایانی و اشتهاردی تکميل کرده و از سال 1376در درس خارج حضرات آیات وحید خراسانی ، شیخ جواد تبریزی، شبیری زنجانی و بهجت شرکت کردند و علاوه بر دروس فقه و اصول در درس‌های معارف و تفسیر و حکمت از محضر حضرات آیات جوادی آملی، حسن زاده آملی و انصاری شیرازی بهره بردند. در اين ميان برخی از کتب اصول، حکمت و عرفان همچون اصول فقه مظفر، بدایة الحکمة، المظاهر الالهیة، تمهید القواعد، شرح فصوص الحکم را تدریس کردند.

از سال 1379 بعنوان محقق در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی مشغول به کار شده و فعاليت پژوهشی خود را بر روی آثار فلسفی و کلامی آغاز کرد و در اين مدت علاوه بر تحقيق به عنوان مدير گروه علوم عقلی، مدير بخش ورود اطلاعات، مدير اداره کل تحليل اطلاعات و معاونت پژوهشی فعاليت کرده‌اند و از سال 1396 علاوه بر معاونت پژوهشی مرکز به عنوان قائم‌مقام رياست مرکز در امور محتوايی مشغول به فعاليت هستند.

همچنين از سال1383 درمرکز دائرة المعارف علوم عقلی وابسته به موسسه آموزشی پژوهشی امام خمينی مشغول به فعاليت پژوهشی بر روی آثار عرفانی و حکمی شدند و با عنوان مربی و سپس استاديار مسوليت پروژۀ چکيده نويسی آثار ملاصدرا و پروژۀ نمايه نويسی کتاب الفتوحات المکيه را عهده‌دار بودند.

از ايشان آثار متعددی در حوزه تحقيق و تصحيح متون عرفانی و حديثی منتشر شده است که از آن جمله می‌توان به موارد ذيل اشاره کرد:

1.نسخۀ نويافته از ميراث حديثی شيعه (الخطبة القاصعه): نسخه‌ای کامل از خطبۀ قاصعۀ امير المومنين عليه السلام که توسط محقق پيدا شده و برای اولين بار توسط مرکز پژوهشی ميراث مکتوب منتشر شده است.

2.تحقيق و تصحيح شرح فصوص الحکم عفيف الدين تلمسانی (انتشارات سخن)

3.تحقيق و تصحيح فتح مفتاح الغيب (انتشارات سخن)

4.مجالس عارفان نشر (انتشارات فرهنگ معاصر)

5.تحقيق و تصحيح تبيين المقامات و تعيين الدرجات (انتشارات سخن)